Türkiye ile YPG sıcak temasta

ABD’nin korktuğu oldu: Türkiye ve YPG, Cerablus operasyonunun ikinci gününde karşı karşıya geldi. TSK fırtına obüsleri ile YPG güçlerini vurdu.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 21:36
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) önceki gün Suriye’de başlattığı “Fırat Kalkanı” operasyonundan sonra PY D’nin silahlı gücü YPG ’yi ‘çekiliyoruz’ açıklamalarının ardından vurdu.

YPG ile TSK arasında Fırat Kalkanı operasyonundan sonra da gerginlik bitmedi. Operasyondan iki gün önce ilk sıcak temas Sacur Suyu’nda yaşanırken, ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon’un sözcüsü Elizabeth Trudeau, ağırlıklı olarak YPG ’lilerden oluşan Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), Rakka’nın kurtarılmasına hazırlık amacıyla Fırat’ın doğusuna geçtiğini belirtmesine rağmen TSK dün akşam YPG ’yi vurdu. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, insansız hava araçları Mınbiç’in 10 kilometre kuzeyinde, Cerablus’a yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bir grup YPG gücünü tespit etti. Bunun üzerine Karkamış’ta konuşlu fırtına obüsleri YPG ’li grubu vurdu. Top atışları sonucu YPG ’li grubun etkisiz hale getirildiği öne sürüldü.

Pentagon: Sözlerini tutmalılar

Öte yandan Pentagon Sözcüsü Peter Cook, YPG ’nin Fırat’ın doğusuna çekileceklerine dair sözlerini tutmalarını beklediklerini açıkladı. Cook, soru üzerine, “Mınbiç’in kurtarılması için savaşan Suriye Demokratik Güçleri’nin bazıları Fırat nehrinin doğusuna geçti. Bazı unsurları ise IŞİD militanlarının kente sızmalarını önlemek için varlıklarını sürdürüyor” dedi.

YPG'den yeni açıklama: Kimse geri çekilmemizi isteyemez

Çavuşoğlu: YPG çekilmezse gerekeni yaparız

Fırat Kalkanı operasyonunda ikinci gün: Sınırda panik yaratan patlama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler