Sarkozy: Tekrar seçilirsem haşemayı tamamen yasaklayacağım

Fransa'da 2017 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, tekrar seçilmesi halinde Fransa plajlarında haşema giyilmesini tamamen yasaklayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 11:23
Abone Ol google-news

Fransa'da 2017 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "Ben, devlet otoritesini geri getiren cumhurbaşkanı olacağım. Ben, Fransa'nın ve her Fransız'ın güvenliğini teminat altına alan cumhurbaşkanı olmak istiyorum" dedi. Nicolas Sarkozy, Fransa'nın bazı bölgelerinde halihazırda yasaklı olan haşemanın, 'Fransız değerlerine ters düştüğünü ve yasağın ulusal çapta genişletilmesi gerektiğini' de savundu.

"Olası bir haşema kararı, terör saldırılarını arttırabilir"

Sosyalist politikacı Najat Vallaud-Belkacem, Avrupa ülkeleri arasında en çok terör saldırısına uğrayan Fransa'da verilecek bu kararın, saldırı sayısını daha da arttırabileceğini belirtti. Laikliğe ve demokratik değerlere ters düştüğü savunulan haşemanın yasal durumu, özellikle Nice'de polis tarafından zorla haşeması çıkartılan kadından sonra dünya çapında yankı uyandırmıştı.

Uyurken geldiler, haşemasını zorla çıkarttırdılar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler