BM: AB-Türkiye gerginliğini endişeyle izliyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşması ile ilgili iki taraf arasında devam eden gerginliği endişeyle izlediklerini ifade etti.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 10:58
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, AB ve Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşması ve bu kapsamda Türkiye'ye sağlanması taahhüt edilen vize serbestisi konusunda iki taraf arasında yaşanan gerginliğin BM'de endişe yarattığını söyledi.

Amerika'nın Sesi'ne konuşan William Spindler, 'BM'nin Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşmasına ilişkin ilk başlarda çekinceleri olduğunu, fakat daha farklı bir seçeneklerinin de bulunmadığını' ifade etti. 'Bu sebeple iki taraf arasında devam eden gerginliği endişeyle izlediklerini' söyleyen sözcü, 'anlaşmanın bozulması halinde mültecilerin yeniden tehlikeli yollardan Avrupa'ya gitmeye başlayabileceğinden korktuklarını' belirtti.

'BM'nin AB-Türkiye anlaşmasının bozulmasına kayıtsız kalamayacağını ve her türlü duruma hazırlıklı olması gerektiğini' söyleyen Spindler, AB'yi verdiği taahhütlere uymamakla suçladı. 'AB'nin Eylül 2015'te İtalya ve Yunanistan'daki 160 bin mülteciyi AB içinde yeniden yerleştirme kararı aldığını' hatırlatan Spindler, bugüne kadar 4 binden az kişinin yeniden yerleştirildiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon