Almanya'dan Türkiye'deki düşünce özgürlüğü için imza kampanyası

Almanya'da gazeteci ve yazarlar, Başbakan Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'den Türkiye'deki düşünce özgürlüğü için çabalamasını talep eden bir imza kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 11:39
Abone Ol google-news

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan bir habere göre, Uluslararası Yazarlar Derneği PEN'in Almanya şubesi, Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'den Türkiye'de düşünce özgürlüğü sağlanmasını talep eden bir imza kampanyası başlattı. Change.org internet sitesinde başlatılan imza kampanyasının başlığı, "Bayan Merkel, Bay Juncker: Türkiye'den düşünce özgürlüğü talep edin" olarak belirlendi.

"Yazarlar ve yayıncılar, korku ve varoluşsal kaygı içinde"

İmza kampanyası kapsamında Almanya Federal Hükümeti ve AB Komisyonu'nda Türkiye'deki durumla ilgili somut bir tavır takınmaları, düşünce özgürlüğünü uzlaşmasız bir şekilde talep etmeleri ve pazarlık konusu yapmamaları isteniyor. Darbe girişiminin ardından Türkiye'de 'medya grubu olan 130 şirketin kapatıldığına, 29 kitap basım evinin ise kamulaştırıldığına' dikkat çekilen kampanyada, 'yazar ve yayıncıların korku ve varoluşsal kaygı içinde olduğu' ifade ediliyor.

"Türkiye'deki duruma karşı net bir duruş sergilenmesini istiyoruz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'e hitaben başlatılan imza kampanyasında şu görüşlere yer veriliyor:

"Federal hükümet ve AB Komisyonu‘nundan talebimiz, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma karşı net bir duruş sergilemeleri, verecekleri kararlar, eylemleri ve yapacakları açıklamaları ile tavizsiz ve etkin bir şekilde düşünce özgürlüğünü talep etmeleri ve bunu pazarlık konusu yapmamaları. Türkiye ve dünyanın başka bir yerinde düşünce özgürlüğü saldırı ve ağır sınırlamalara maruz kaldığında, Federal hükümet ve AB Komisyonu bu ülkelere karşı politikalarını gözden geçirmelidir. Ayrıca, mağdur gazeteci ve yazarların, Almanya tarafından sağlanacak, örneğin bürokrasisi olmayan engelsiz acil yardım vizesi uygulaması gibi hızlı bir şekilde yardıma ihtiyaçları vardır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler