Obama'nın özel temsilcisinden dikkat çeken 'Cerablus' paylaşımı

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı Twitter'dan paylaştı.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 12:31
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook'un Fırat Kalkanı operasyonu hakkında yaptığı açıklamalardan bazı bölümleri Twitter'daki hesabından paylaştı.

McGruk’un Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, “IŞİD’in olmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin bir endişe kaynağı olarak bulduğumuza açıklık getirmek isteriz” ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

McGruk bu paylaşımı, sosyal medyada 'Ankara'ya yeni bir mesaj' şeklinde yorumlandı.

COOK: KABUL EDİLMEZ BULUYORUZ

Pentagon Sözcüsü Cook, New York Times'a elektronik posta aracılığı ile verdiği yanıtta Cerablus'taki çatışmaların yakından takip ettiklerini belirtmiş ve bölgedeki YPG güçleriyle çatışma yaşandığı haberlerine atıf yaparak "IŞİD'in terk ettiği bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez buluyoruz" demişti. Cook ayrıca, "Burası, hali hazırda kalabalık bir savaş bölgesi. Dolayısıyla tüm silahlı aktörlere saldırı pozisyonundan çıkma ve çatışma ihtimalini azaltacak gerekli önlemleri alma çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler