IŞİD tank vurdu: 3 asker yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'ta devam eden operasyonda 1 Türk tankının vurulduğunu ve 3 askerin yaralandığını açıkladı.

Yayınlanma: 30.08.2016 - 19:59
Abone Ol google-news

Cerablus’un IŞİD’den alınmasına yönelik düzenlenen “Fırat Kalkanı” harekâtında, TSK’ya ait bir tankın roketle vurulması sonucu aralarında özel harekâtçı bir yarbayın da bulunduğu 3 asker yaralandı. Saldırının, IŞİD’in etkin olduğu bölgeden gerçekleştirildiği belirtildi.

TSK’den yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı harekâtı esnasında Cerablus batısında teröristlerce atılan bir roket sonucu bir tankımız hafif hasar görmüş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede teröristlere karşı operasyonlar devam etmektedir” denildi. TSK, bu açıklamadan kısa bir süre sonra ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Cerablus’un batısında tanka roketle saldırı düzenleyen bir grup terörist kaçmak isterlerken araçları ile birlikte operasyonu yürüten birliklerimiz tarafından imha edildi” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan saldırının ardından TSK Suriye’nin Kulliyah bölgesinde bulunan IŞİD hedeflerine yönelik hava harekâtı düzenledi. TSK açıklamasında saldırısının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğine dair bir bilgiye yer verilmezken, bölgedeki kaynaklar IŞİD’i işaret etti. Güvenlik kaynakları, tankın IŞİD’in etkin olduğu Cerablus’un batısındaki köylere doğru ilerlerken saldırıya uğradığını kaydetti. Yaralılar helikopterle Gaziantep’teki hastanelere sevk edildi. Yaralanan askerlerden birinin Yarbay rütbesindeki Özel Kuvvetler Tabur Komutanı olduğu öğrenildi.

Fırat Kalkanı harekâtı sırasında 27 Ağustos akşamı TSK’ye ait 2 tank YPG’lilerin tanksavarlı saldırısına uğramıştı. Saldırılarda Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olmuş, üç asker yaralanmıştı.

Cerablus’a eski Suriye bayrağı

Dışişleri Bakanlığı: ABD, YPG için verdiği sözü yerine getirmeli

Sınırda hareketlilik sürüyor... Bakan operasyonun ne zaman biteceğini açıkladı

Dışişleri Bakanlığı: ABD, YPG için verdiği sözü yerine getirmeli


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler