Fransa burkiniyi yasakladı, İsrail bikiniyi

Fransa'nın bazı kent ve sahil kasabalarında burkininin yasaklanmasının tartışıldığı bu günlerde, kadınların nasıl giyinmesi gerektiğine yönelik tepki çeken bir karar da İsrail'den geldi. Şarkıcı Hana Goor'un şort ve bikini üstüyle konsere çıkmasına izin vermeyen İsrail Kültür Bakanlığı yetkilileri, bu yasağı bir kural haline getirmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Yayınlanma: 31.08.2016 - 16:39
Abone Ol google-news

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan bir habere göre, İsrail'in Aşdod kentinde düzenlenen bir festivalde sahne alan şarkıcı Hana Goor, şort ve bikini üstünden oluşan kıyafeti yetkililer tarafından beğenilmeyince konserini kısa kesmek zorunda kaldı. Goor, "Beni sahneden indiren yetkililerden bir açıklama istedim. Sonuç olarak, gelen bir emir doğrultusunda sahneden indirildiğim söylendi" dedi.

Kültür Bakanlığı: Bazı katılımcılar için saygısız bir performanstı

Aşdod'daki festivali düzenleyen İsrail Kültür Bakanlığı, Şarkıcı Hana Goor'un kıyafeti sebebiyle sahneden indirilmesine ve ardından festivali organize edenlere yöneltilen tepkilere ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu festivalin 'kamu fonlarıyla düzenlendiğine ve herkese hitap etmesinin amaçlandığına' dikkat çekilirken ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Hana Goor’un performansı bu etkinliğe gelen bazı katılımcılar için saygısızdı. Burada söz konusu olan kesinlikle ifade özgürlüğü ile kaynak sağlama özgürlüğü arasındaki farktır. Bu sebeple, Kültür Bakanlığı ile çalışan tüm yapım şirketlerine bu politikanın tüm etkinliklerde uygulanması için uyarılar düzenli olarak gönderilecektir." 

(Kaynak: Sputnik)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler