Çin'de kritik Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Çin'de biraraya geldi.

Yayınlanma: 03.09.2016 - 18:22
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin Çin'de biraraya geldi.

Erdoğan: Bölgesel ve siyasi konuları ele alacağız

Erdoğan görüşme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, terörle mücadele ediyor"

Rusya lideri Putin görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Türkiye'de iç siyasi hayatın normalleşmesini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz. Terörle mücadele etmektedir ve önemli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır, bunu biliyoruz. Zaten terörle mücadeleyle ilgili pozisyonlarımızı daha önce anlatmıştık birbirimize. Türkiye'deki durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var ama normalleşme tamamen sağlandıktan sonra daha hızlı bir şekilde ileriye gidebileceğiz" diye konuştu.

Charter teşekkürü

Putin, ”Yaptığımız son telefon görüşmesinde, daha önce alınan kararların beklenenden yavaş uygulandığını söylediniz. Özellikle charter seferleriyle ilgili anlaşmanın yerine getirilmediğini ifade ettiniz. Sizin de gördüğünüz gibi Rusya hükümeti, 28 Ağustos'ta yasağı kaldıran kararnameyi imzaladı ve Rus turistleri taşıyan ilk charter uçağı Türkiye'ye uçtu" dedi.

Putin'e "Evet, gerçekten de dün charter seferleri başladı ve ilk uçak Türkiye'ye geldi" sözleriyle yanıt veren Erdoğan, Rus lidere teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler