Kuzey Kore'den G20 sırasında 3 füze

Güney Kore tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore "bir güç göstergesi olarak", G20 zirvesi sırasında Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattı.

Yayınlanma: 05.09.2016 - 16:45
Abone Ol google-news

Kuzey Kore Hwangju bölgesinden, Japon Denizi'ne doğru 3 balistik füze fırlattı. Fırlatma Güney Kore devlet başkanı Park Geun-Hye ve Çin devlet başkanı Xi Jinping'in görüşmesinden sonra meydana geldi. Japon adasının 250 kilometre uzağına düşen füzeler hakkında, Japonya 'bilgilendirilmediğini ve bu füzelerin ateşlenmesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarının ihlali olduğunu' söyledi.

Tokyo'daki savunma bakanlığı, 'bu durumun ulusal güvenliğe büyük bir tehdit oluşturduğunu' söyledi. Dışişleri bakanı Fumio Kishida da 'füzelerin provokasyon olduğunu ve asla izin verilmemesi gerektiğini' belirtti.

G20 zirvesinde de konuşuldu

Liderlerin toplandığı zirvede ABD'li bir yetkili, Kuzey Kore'nin füze fırlatmasını kınadı ve 'Pyongang hükümetine karşı diplomatik aksiyona girileceğini' açıkladı. Aynı zamanda 'sivil havacılığa ve bölgede yapılan deniz ticaretine de büyük bir tehdit oluşturduğunu' belirtti.

Avrupa Birliği de 'Kuzey Kore'nin tüm balistik füze faaliyetlerini durdurması gerektiğini' söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler