McGurk'tan gönül alma

Türkiye’nin Cerablus operasyonu Ankara-Washington hattında gerilim yaratırken, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki Kobani’yi ziyaret etti.

Yayınlanma: 05.09.2016 - 20:22
Abone Ol google-news

AFP’ye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, McGurk’un YPG’nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri yetkilileriyle görüştüğünü ve ABD’nin bölgede IŞİD’le mücadeleye desteğinin sürdüğü yönünde taahhütte bulunduğunu bildirdi.

Soutnik'in haberine göre McGurk’un, Demokratik Suriye Güçleri’nin ‘Türkiye’nin talep ettiği üzere’ Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi ve Türkiye ile çatışmaların önlenmesi konularını da Kürt yetkililerle görüştüğü kaydedildi. ABD’li sözcü, McGurk’un geçen hafta Türkiye’de de temaslarda bulunduğunu hatırlatarak “Üst düzey Türk yetkililerle görüşerek ABD’nin IŞİD’in sınırdan tamamen temizlenmesi çabalarına verdiği desteği iletti. Ayrıca Irak’ta planlanan Musul operasyonunu ve IŞİD’in nihai yenilgisi için ABD ve Türkiye arasında daha yakın bir işbirliği kurulması konuları ele alındı” dedi.

İLK ZİYARET DEĞİL

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele koalisyonundaki Özel Temsilcisi Brett McGurk ve beraberindeki heyet daha önce de Kobani'de YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyelerini ziyaret etmişti. McGurk, ziyareti sırasında Rojava Ordusu Komutanı olan  Polat Can'ın elinden plaket aldımıştı. McGurk'un bu ziyareti Ankara-Washington arasından krize neden olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler