Almanya'dan İncirlik'e 58 milyon Euro'luk yatırım

Almanya Savunma Bakanlığı, IŞİD'le mücadele kapsamında İncirlik Hava Üssü'nde bulunan Alman birliklerine yönelik yapılması planlanan yatırımlar için 58 milyon Euro'luk bütçeye onay verdi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 09:47
Abone Ol google-news

Almanya'nın Der Spiegel dergisine bağlı haber portalı Spiegel Online, Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gerd Hoofe'den alınan bilgilere dayandırdığı haberinde, Almanya Savunma Bakanlığı'nın IŞİD'le mücadele kapsamında İncirlik Hava Üssü'nde bulunan Alman birliklerine yönelik yapılması planlanan yatırımlar için 58 milyon Euro'luk bütçeye onay verdiğini bildirdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, bu durum aylar süren tartışmaların ardından Almanya'nın IŞİD'le mücadelede ABD'nin liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerine desteğini İncirlik'ten vermeye devam edeceği yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Tornadolar için özel uçuş pisti, Alman askerleri için barınak

İncirlik Hava Üssü'nde yaklaşık 26 milyon Euro'ya Almanya ordusunun keşif uçakları Tornadolar için özel bir uçuş pisti ve askerlerin kalması için barınaklar inşa edilmesi planlanıyor. Geri kalan yaklaşık 30 milyon Euro'ya ise operasyonlarda kullanılacak modern geçici karargâhların yaptırılması öngörülüyor. Almanya askeri kaynakları, İncirlik Hava Üssü'nde Alman birlikleri için söz konusu yatırımlara acil ihtiyaç bulunduğunu, Alman ordusuna ait uçakların ABD'ye ait pistlerde konuşlandırıldığını ve askerlerin geçici yerlerde konakladığını ifade etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler