Barzani: Rojava'ya PYD tek başına hükmedemez

Kandil Dağı'ndaki KCK yöneticileri, Suriye'deki Kürt bölgesi Rojava konusunda Irak Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'ye mektup gönderdi. Mektubu alan Barzani de verdiği yanıtta, PKK'nın Suriye'deki partisi olarak bilinen PYD'nin tek başına Rojava bölgesine hükmetmesine karşı olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 13.04.2014 - 14:24
Abone Ol google-news

Kuzey Irak'ta Barzani yönetimine yakınlığı ile bilinen Avestakurd adlı internet sitesine göre, KCK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticileri geçen hafta PKK ve Abdullah Öcalan'a yakınlığı ile bilinen Kürt siyasetçi Mehmet Emin Pencewini aracılığı ile Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'ye mektup gönderdi. Barzani ile yaklaşık 1.5 saat görüşen Pencewini, KCK'nın, Irak Kürt yönetiminden Rojava bölgesini ayrım yapmadan adil olarak desteklemesini istediğini söyledi.
 
Görüşmede Başbakan Neçirvan Barzani ise, Rojava bölgesine sürekli yardımda bulunduklarını, oradaki gruplar arasında ayrım yapmadıklarını ve onların iç işlerinde müdahale etmediklerini anlattı. Barzani, "Biz Rojavada'da bir partinin tek başına silahlı gücüne dayanarak orada hüküm kurmasına karşıyız. Rojava bölgesi sadece onların değildir, bütün grupların ve partilerin ortak hareket etmesinden yanayız" dedi.
 
Neçirvan Barzani'nin görüşmeden sonra, bu görüşünü yazdığı mektubu KCK yöneticilerine iletmesi için Mehmet Emin Pencewini'ye verdiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler