Brezilya'da yeni başkan da 'yolsuzluktan' soruşturulacak

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, görevinden azledilen eski başkan Dilma Rousseff'in yerine devlet başkanı olan Michel Temer'in de Rousseff'in koltuğundan olmasına neden olan Petrobras yolsuzluk skandalında bir rolü olup olmadığının araştırılması için onay verdi.

Yayınlanma: 24.09.2016 - 20:04
Abone Ol google-news



Yüzlerce milyon dolarlık yolsuzluk ve rüşvet skandalına konu olan devlet petrol şirketi Petrobras'taki rolü nedeniyle görevinden olan eski devlet başkanı Dilma Rousseff'in yerine yeni devlet başkanı olan Michel Temer'in de o dönemde Petrobras'ta yapılan işlemlerde bir rolü olup olmadığı araştırılacak.


'TEMER BAŞKAN OLUNCA SORUŞTURMA SONLANDIRILMAK İSTENDİ'

Sputnik'te yer alan habere göre, Petrobras'ın eski yöneticisi Sergio Machado, Haziran ayında soruşturmanın yöneticilerini Federal Senato Başkanı Renan Calheiros ile Planlama Bakanı Romero Juca'nın Temer'in geçici başkanlığa başlamasından sonra Petrobras soruşturmayı hasır altı etmeyi düşündükleri konusunda uyarmıştı. Ancak bu iddialar devlet başkanlığı ofisi tarafından yalanlandı.

Devlet haber ajansından yapılan açıklamaya göre, Federal Yargıç Teori Zavascki tarafından yeni soruşturmaya izin verildi. Soruşturmada Calheiros gibi isimlerin ilişkilerinin de göz önüne alınacağı belirtildi.


800 MİLYON DOLARLIK YOLSUZLUK

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in 2003-2010 arasında Petrobras'ın başkanlığını yaptığı sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı iddia ediliyor. Geçen yıl mart ayında başlatılan soruşturma kapsamında aralarında şirketin üst düzey yöneticileri, iki eski milletvekili ve ünlü iş adamlarının bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Bu süreçte Petrobras'ın eski genel müdürü Paulo Roberto Costa, 7.5 yıl hapse mahkum edilirken, Lula da mart ayı başında soruşturmaya dahil edilmişti.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler