İngiltere medyası, Johnson'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili en çok bu soruyu sordu

İNGİLTERE Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Türkiye'ye yaptığı iki günlük ziyaret İngiltere basınının gündeminde oldukça geniş yer buldu. İngiltere medyasını meşgul eden konu ise Johnson'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazdığı hakaret şiirinin gündeme gelip gelmediği oldu.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 09:32
Abone Ol google-news



Daily Mail gazetesi, ziyaret sırasında, Johnson'ın bir süre önce Spectator Dergisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açtığı hakaret içerikli şiir yarışmasında birinci gelen şiirinin gündeme gelmediğini yazdı. Gazete "Ayıp şiir Türkiye'de gündeme gelmedi" diye yazarken, Türk kökenli olan Boris Johnson'ı Türkiye'deki Dışişleri Bakanlığına ziyaretinde dedelerinin ve kuzeninin diplomat olarak çalıştığını hatırlatarak "burası atalarımın vatanı' açıklamasını aktardı.

"Türk markası çamaşır makinemden çok memnunum"

Habere göre, Boris Johnson, ziyaret sırasında Türkiye markası olan çamaşır makinesinden çok memnun olduğunu da söyledi.

Telegraph gazetesi de Boris Johnson'ın Türkiye ziyaretinde, geçtiğimiz haziranda İngiltere'de yapılan AB referandumunda ayrılma yönünde kampanya yürütmesine karşın, Türkiye'nin AB üyeliğine destek vereceğini vurguladığını yazdı.

Gazete Türkiye'ye Dışişleri Bakanı olarak ilk resmi ziyaretinde Johnson'ın, "AB'den ayrılan İngiltere, Türkiye'nin AB üyeliğine yardım edecektir" açıklamasını aktardı. Telegraph gazetesi, Johnson'ın 'Türkiye Cumhurbaşkanı ve Keçi' isimli nükteli şiiri ile ilgili de özür dilemeyi kabul etmediğini ekledi. Gazete "Şiiri önemsiz olarak nitelendiren Johson, herhangi bir diplomatik krizden kaçınırken şiirin görüşmelerde gündeme gelmemesinden de memnun olduğunu söyledi. Johnson bunun yerine Türk markası bir çamaşır makinesi kullandığını söyleyerek ilişkileri iyileştirmeye çalıştı." diye yazdı.

Independent gazetesi de Boris Johnson'ın Türkiye ziyaretinde, Erdoğan hakkında yazdığı nükteli hakaret içerikli şiirin ardından iki ülke arasındaki ilişkileri tamir etmeye çalıştığı yorumunu yaptı.

Eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere'de yayınlanan Spectator adlı derginin açtığı Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasında kendi yazdığı dört dizelik nükteli şiiri ile yüzlerce adayın arasından birinci seçilmişti. Yarışmada birincilik ödülü 1000 Sterlin olarak açıklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler