İsveç’te Kürtçe kanal Newroz TV’nin yayını kesildi: ‘Türkiye hükümetinin baskısı’

İsveç’te Kürtçe yayın yapan Newroz TV, ‘Türkiye hükümetinin baskısı’ sonucu uydu sinyalinin kesildiğini duyurdu.

Yayınlanma: 13.10.2016 - 10:24
Abone Ol google-news

BBC Türkçe’nin Associated Press’ten (AP) aktardığına göre, Stockholm merkezli kanalın yöneticisi Faruk Nozhatzadeh, Fransız şirket Eutelsat’ın Salı günü uyarıda bulunduğunu, Çarşamba günü ise sinyallerinin kesildiğini söyledi.

Kanalın Kürtçe ve Farsça belgeseller ile haber ve kültürel programlara yer verdiğini belirten Nozhatzadeh, Avrupa ülkeleri ile Türkiye’den izleyicilerinin olduğunu ifade etti.

Newroz TV’nin internet sitesinde kanalın Hotbird ve Nilesat şirketleri aracılığıyla, başka uydu frekansları üzerinden yayına devam edeceği duyuruldu.

AA’ya göre gerekçe ‘PKK propagandası’

Anadolu Ajansı (AA) ise kanalın yayınının ‘PKK propagandası yaptığı’ gerekçesiyle durdurulduğunu öne sürdü.

AA’nın haberinde “İsveç devlet radyosu EKOT’a göre, Avrupa genelinde 2008 yılından bu yana yayın yapan ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından PKK çizgisinde yayın yaptığı gerekçesiyle kapatılması talep edilen, İsveç merkezli Newroz TV’nin yayını, Fransız uydu şirketi Eutelsat tarafından kesildi” dendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK), 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun yayınları kesilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler