Rusya: Esad'ın iktidarda kalması gerek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin cihatçıların eline geçmemesi için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini söylediği belirtildi.

Yayınlanma: 23.10.2016 - 09:56
Abone Ol google-news


BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Rusya'nın Suriye'deki amacının teröristlerle savaşmak olduğunu belirten Peskov, Suriye hükümetinin düşmesi halinde yeni bir sığınmacı akını yaşanacağını ve Avrupa'da yeni terör saldırıları düzenleneceğini savundu.

'İKİ SEÇENEK VAR'

 "Sadece iki seçenek var" dediği belirtilen Peskov'un, "Şam'da ya Esad oturacak ya da Fetih el Şam Cephesi. Ülkede siyasi çözümün sağlanması için Şam'da Esad oturmalı" dediği kaydedildi. "Bazı ülkeler Esad'dan kurtulmak için ateşle oynuyor ve teröristleri kullanıyor" dediği ifade edilen Peskov'un sözlerine şöyle devam ettiği belirtildi: "Bazıları da fütursuzca Esad'ın gitmesi gerektiğini söylüyor. Şam düşer ve oraya teröristler yerleşirse siyasi çözüm olmaz. Suriye'de çözüme ulaşmak için uluslararası toplumun uzun bir süre ve çok çaba harcaması gerekiyor. Tüm Suriye toprakları kurtarılmalı. Ülkenin parçalanmaması için her şey yapılmalı. Aksi halde bu tüm bölge için felaket olur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler