Alman Havayolları'nda grev var

Alman Havayolları Lufthansa’nın yan kuruluşu Eurowing’de yarın (Perşembe) grev var. Eurowings ile uzun süredir yürütülen toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Uçuş Görevlileri Sendikası (UFO), grev kararı aldı. UFO’dan yapılan açıklamada, grevin ayrıntılarının bugün saat 18:00’e kadar açıklanacağı duyuruldu.

Yayınlanma: 26.10.2016 - 13:34
Abone Ol google-news


UFO ile Eurowings arasındaki anlaşmazlık yaklaşık 3 yıldan bu tarafa sürüyor. Anlaşmazlığın nedeni, 400 dolayında uçuş görevlisinin çalışma şartları ve ücretleri. Eurowings 23 uçakla Düsseldorf ve Hamburg’tan Avrupa’nın çeşitli noktalarına ucuz uçuşlar gerçekleştiriyor. Uzun mesafeli uçuşlar da gerçekleştiren şirketin filosunda 90 uçak bulunuyor.

GERMANWİNGS EUROWİNGS OLMUŞTU

Lufthansa’nın Düsseldorf merkezli yan kuruluşu olan Germanwings’in adı, yaklaşık bir yıl önce Eurowings olarak değiştirilmiş, şirketin merkezi de Köln’e alınmıştı.

Germanwings’in Barcelona-Düsseldorf seferini yapan 4U9525 uçuş numaralı Airbus A320 uçağı, geçtiğimiz yıl mart ayında yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından 149 yolcuyla birlikte Fransız Alplerine kasıtlı olarak düşürülmüş ve kurtulan olmamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler