NATO Savunma Bakanları Toplantısı Brüksel'de başladı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı, NATO Savunma Bakanları Toplantısı Brüksel'de başladı.

Yayınlanma: 26.10.2016 - 18:00
Abone Ol google-news

NATO Savunma Bakanları Toplantısı açılışında, konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun en önemli sorumluluğunun ortak savunma olduğunu belirterek, “İttifak olarak çok sayıda karmaşık zorluklarla yüzleşiyoruz ve bu zorluklar karşısında beraber çalışarak ilerliyoruz" dedi.

NATO savunma bakanlarının iki gün süreyle bir arada olacağı toplantı öncesi konuşan Stoltenberg, Varşova’da temmuz ayında gerçekleştirilen zirvede müttefiklerin her yönden ve her türlü tehdide karşı savunma kabiliyetinin güçlendirmeye karar verildiğini hatırlatarak, “Bugün, bu kararın uygulanmasındaki ilerlemeyi değerlendireceğiz” diye konuştu.

Stoltenberg, toplantıda, dört çok uluslu taburun Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’ya konuşlandırılması, Karadeniz bölgesinde daha fazla mevcudiyet gösterilmesi, NATO’nun kriz durumlarında daha hızlı hareket edebilmesinin sağlanması ve müttefiklerin siber savunmalarının kuvvetlendirilmesi konularının görüşüleceğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO'nun yanıtının her zaman savunma odaklı, orantılı ve uluslararası yükümlülüklerle uyumlu olduğunu sözlerine ekledi.
Stoltenberg’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler