ABD'den 29 Ekim açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Yayınlanma: 28.10.2016 - 12:33
Abone Ol google-news

Kerry’nin yazılı açıklaması şu şekilde: 

" Başkan Obama ve Amerikan halkı adına, 29 Ekim’de Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümünü kutlayan Türk halkına tebriklerimi sunuyorum.

Türkiye’nin çok eski bir müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetine ve Türkiye Anayasası’nca korunan kurumlarına sarsılmaz desteğini sürdürmektedir. Geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilen darbe girişiminde yaralanan ya da hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına bir kez daha taziyelerimizi sunuyoruz.

Ülkelerimiz, Suriye’deki iç savaş, küresel mülteci krizi ve şiddet yanlısı aşırıcı grupların dünyanın dört bir yanında kanunlara bağlı kişilere karşı oluşturduğu tehdit dahil olmak üzere, bir dizi zorlukla mücadele edebilmek için beraberce çalışmayı sürdürmektedir. Özellikle Türkiye’de son dönemde gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından, Amerika Birleşik Devletleri, küresel toplumun diğer mensuplarıyla da ortaklık içinde hareket ederek, adalet, güvenlik ve hukukun üstünlüğü adına birlikte sergilediğimiz çabalarda yanınızda olmayı taahhüt etmektedir.

Amerikan halkı, sizlerle gerek ticaret ve turizm aracılığıyla, gerekse akademik değişim programları, kültürel ilişkiler ve aile bağları yoluyla kurduğu sayısız ilişkiye büyük değer vermektedir. Sizler bu özel günü kutlarken, bizler de sizlere mutlu, refah dolu ve güvenli bir yıl için en içten dileklerimizi sunuyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler