Erdoğan, Trump’la telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.Görüşmede terörle işbirliği vurgusu yapıldı.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 17:15
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye saati ile 23:00’te gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Erdoğan Trump’a görevinde başarılar dileyerek, ikili ilişkilerin daha da güçlendirileceğini vurguladı. Görüşmede ayrıca terörle işbirliği vurgusu yapıldı.

Kalın açıklamıştı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’la görüşeceğini açıklamıştı.

Kalın, ABD seçimlerine ilişkin açıklamasında, “Sayın Trump’ı tebrik ediyoruz. Zorlu bir kampanyadan sonra ABD’nin 45. Başkanı seçildi. Tabii ki ABD halkının tercihine saygımız var” dedi.

Kalın, Erdoğan’ın ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ı arayarak tebriklerini ileteceğini açıklarken, ‘Bugün bir telefon bağlantısı olacak. Böyle bir temasın olması ikili ilişkiler anlamında önem arz eden konular. Şu anda kesinleşmiş planlanan bir şey yok ama muhtemelen ziyaret konusunda Ocak – Şubat gibi tablo netleşir’ dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler