Can Dündar ZDF'de konuk sunucu oluyor: Atatürk nasıl kucak açtı?

Can güvenliği endişesiyle Almanya’da yaşayan gazeteci Can Dündar Alman Devlet Televizyonun ikinci kanalı ZDF’nin 1965 yılından bu yana yayın yapan en eski kültür ve siyaset programı Aspekte'de, Cuma gecesi saat 23.45’de ekrana çıkacak.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 11:49
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni, yazar, belgesel yapımcısı Can Dündar 45 dakika süren program süresi içinde Türkiye siyasetinde yaşananları Türkçe anlatacak, Almanca alt yazılı olarak ekrana gelecek.

Aspekte programı içinde yer alan konular arasında Türkiye siyasi konjonktürünü de mercek altına alan bölüm bulunuyor.

ZDF'nin açıkladığı program akışına göre, bugünkü programda, Nazi iktidarından kaçan Alman bilim adamların Türkiye’ye sığındığını Türk ve Almanlar tarafından pek bilinmeyen tarihsel konuya açıklık getirilecek.

Programda, "Modern Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesini modernleştirmek, çağdaş, medeni, batıyı örnek gösterip Türkiye’ye sığınan Alman bilim adamlarına nasıl kucak açtığı anlatılacak.

ZDF programında. Türkiye’yi halen memleketi olarak gören Alman bilim adamların Nazi döneminde Türkiye’de yaşadıkları hayatı ekrana yansıyacak.

Bunların içinde eski Berlin Belediye Başkanı Ernst Reuter’in hayat’ta olan oğlu Edzard Reuter, Türkiye yaşadıklarını ve Atatürk’ü anlatacak. Almanya’da sürgünde yaşayan diğer Türk sanatçılar, akademisyenlerden Sinema Yönetmeni Mustafa Altıoklar, Sosyolog Nil Mutluer, Eren Önsöz de Can Dündar ile birlikte ekrana gelecek

Program akışında ayrıca, Macaristan’da basın özgürlüğü ve Amerika’da yeni Başbakan seçilen Donald Trump mercek altına alınması da bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler