Kremlin: Erdoğan, Putin'e Esad ile ilgili sözleri hakkında açıklama yaptı

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında söylediği sözlere "açıklık getirdiği" bildirildi.

Yayınlanma: 01.12.2016 - 11:46
Abone Ol google-news

<video:637596>

Kremlin'den Erdoğan - Putin görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün söylediği "Zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için bir oraya girdik, başka bir şey için değil" sözlerine açıklık getirdiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, "Erdoğan, Putin'e Esad ile ilgili sözleri hakkında açıklama yaptı" ifadelerini kullandı. Uşakov, Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın Moskova yönetimini tatmin edip etmediği soruya ise yanıt vermedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

rdoğan İstanbul'daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin şunları söylemişti:

"Şu anda 600'lü rakamlar konuşuluyor ama hayır. Bana göre Suriye'de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hâlâ devam ediyor. Çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın devam ediyor. Nerede BM, ne yapıyor? Irak'ta var mı yine yok. Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad) hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler