'IŞİD'in kaçırdığı 2 Türk askeri Rakka'da tedavi görüyor, tercümanları ise yaşamını yitirdi'

Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında IŞİD tarafından kaçırılan 2 Türk askeri yaralı olduğu için IŞİD'in Suriye'deki merkezi sayılan Rakka'da tedavi görüyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Astsubay Kıvanç Kaşıkçı, yüzünden ve karnından, Muhammed Duran Kesin ise karnından ve elinden yaralandı.

Yayınlanma: 01.12.2016 - 16:06
Abone Ol google-news

IŞİD tarafından 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında kaçırılan 2 Türk askeri ve Suriyeli tercümanın durumuyla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Sputnik'in haberine göre; IŞİD'in kaçırdığı Özel Kuvvetlere bağlı Bordo Bereli Türk askeri olan Çanakkaleli 24 yaşındaki Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Adanalı Astsubay 28 yaşındaki Muhammed Duran Keskin, yaralı oldukları için Suriye'nin Rakka kentinde gizli bir yerde tedavi görüyorlar.

TERCÜMAN BAŞINDAN VURULDU

Astsubay Kıvanç Kaşıkçı yüzünden ve karnından, Muhamed Duran Kesin ise IŞİD ile giriştikleri mücadele sırasında karnından ve elinden yaralandı. IŞİD saldırısında ağır yaralanan Suriyeli Türkmen tercümanın ise Rakka'da kaldırıldığı hastanede öldüğü ifade edildi. Tercümanın başından aldığı kurşun yaraları nedeniyle ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi.

'TEDAVİNİN ARDINDAN HAPSEDİLECEKLER'

Hastaneler sürekli bombalandığı ve güvenli olmadığı için rehin askerler IŞİD emirlerinin tedavi edildiği yerin altındaki evlerde tedavi ediliyorlar. IŞİD'in, militanlarına karşılık takas etmeyi düşündüğü için askerlerin sağlığına çok önem verdiği, tedavinin ardından ise onları hapsetmeyi planladığı da bildirildi.

'SİLAHLARINA EL KONULDU'

Öte yandan Türk askerlerin IŞİD tarafından kaçırılırken örgüt tarafından da silahlarına el konulduğu öğrenildi. IŞİD, Türkiye'de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye'nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül 2015'te de Kilis'in Suriye sınırında 1 Türk askerini öldürmüş ve Iğdır Nüfusu'na kayıtlı 21 yaşındaki Serter Taş'ı kaçırmıştı. Taş, 15 aydır Rakka'daki cezaevinde tutuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler