Obama’dan sanat dünyasına veda

Kennedy Center Ödülleri’nin galasına eşi Michelle Obama ile birlikte katılan Başkan Obama’nın kültür sanat dünyasıyla olan bu son buluşması, onun sanatçılara vedası olarak da nitelendi.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 00:02
Abone Ol google-news

Kennedy Center Ödülleri önceki gece ABD Başkanı Barack Obama’nın da katıldığı bir galayla sahiplerine sunuldu. Eşi Michelle Obama ile birlikte galaya katılan Başkan Obama’nın kültür sanat dünyasıyla olan bu son buluşması onun sanatçılara vedası olarak da nitelendi. Washington’daki Kennedy Center Opera Binası’nda yapılan galanın sunuculuğunu ise Stephen Colbert üstlendi. 1978’den beri her yıl aralık ayında düzenlenen bir galayla verilen Kennedy Center Ödülleri Amerikan kültürüne önemli katkılar yapan sanatçılara sunuluyor.

Bu yıl ödül alan isimlerse oyuncu Al Pacino, gospel şarkıcısı ve sivil haklar aktivisti Mavis Staples, rock grubu The Eagles, piyanist Martha Argerich ve şarkı yazarı/şarkıcı James Taylor oldu. Geleneksel olarak ABD Başkanı’nın katıldığı ve öncesinde Beyaz Saray’da bir resepsiyon düzenlenen Kennedy Center Ödülleri’nin tarihinde sadece üç kez Başkan galaya katılmamıştı: 1979’da rehine krizi yüzünden Jimmy Carter galaya katılmazken, 1989’da George Bush ve 1994’te de Bill Clinton galada yer almamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon