Brüksel'de Kürt konferansı: Demokrasi yok edilmek isteniyor

Avrupa Parlamentosu’nda ikinci gününde devam eden Kürt Konferansı'nda , HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir “HDP bir barış projesiydi. Ancak bugün HDP, demokrasi yok edilmek isteniyor” dedi.

Yayınlanma: 09.12.2016 - 06:12
Abone Ol google-news

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda (AP) başlayan, “Türkiye, Kürtler ve Ortadoğu’da Savaş: Türkiye’de demokrasi askıya alındı, IŞİD ve Ortadoğu’daki kriz” başlıklı konferansta “Türkiye’de ifade özgürlüğü ve Kürt medyasının durumu” başlıklı bir sunum yapan gazeteci Devrim Arslan, darbe girişiminden sonra medyaya yönelik baskılara değinerek, gazetemiz Cumhuriyet, kapatılan DİHA ve Özgür Gündem gibi muhalif medya kuruluşları olmasa bölgede yaşananaların ve MİT TIR’larının öğrenilemeyeceğini söyledi.

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle 2013 yılında başlayan çözüm sürecinde, Dolmabahçe mutabakatının ardından PKK’nin silah bırakması gündeme gelmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzakere masasını devirdiğini söyledi. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise “HDP bir barış projesiydi. Ancak bugün HDP, demokrasi yok edilmek isteniyor” dedi. DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek ise son bir yılda çoğunluğu parti üyesi ve yöneticisi 10 bin Kürt siyasetçinin tutuklandığını ve belediyelere kayyım atandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler