Halep'te tahliye başladı... Türkiye alarmda, Rusya görüntüleri yayınladı

Suriye'nin Halep kentinde tahliyeler devam ediyor. Kentte kalan son cihatçı ve siviller kentten ayrılmaya başlarken, Türkiye alarm durumuna geçti. Rusya Savunma Bakanlığı da Halep'ten ayrılanların görüntülerini yayınladı, "5 bin muhalif ve ailesinin tahliyesi başladı" açıklaması yapıldı.

Yayınlanma: 15.12.2016 - 10:26
Abone Ol google-news

<video:645847>

Suriye hükümet güçlerinin Doğu Halep'in yüzde 90'ından fazlasını ele geçirmesinin ardından ateş altında kalan son çihatçılarla sivillerin tahliyesi için varılan anlaşma dün birkaç saat bile dayanmamıştı. Bugün Suriye'nin Halep kentinden tahliyeler yeniden başladı.

FOTOĞRAFLAR / VİDEO



TÜRKİYE ALARMDA: ÇADIRKENT KURULDU

Türkiye, yeni göç dalgasına karşı sınırı kapatırken, gelecek siviller İdlib’de Türkiye’nin kontrolünde kurulacak 80 bin kişilik çadırkente yerleştirilecek.

BAKAN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AB Bakanı Ömer Çelik, Almanya'da Halep'le ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Bakan Çelik, "Dünya Halep utancıyla yüzleşmeli. Maalesef koridorun açılması sabote ediliyor. Türkiye Suriye ve Halep için tüm girişimlerini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

RUSYA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Rusya Savunma Bakanlığı ise Halep'teki sivilleri ve militanları taşıyan ilk konvoyun görüntülerini yayınladı.

RUSYA: ESAD YÖNETİMİ GARANTİ VERDİ

Rusya'nın Suriye'deki izleme merkezinden yapılan açıklamaya göre, militanların aileleriyle birlikte özel bir koridor üzerinden İdlib yönüne götürülmesi için 20 otobüs ve 10 ambulans hazırlandı.

Sputnik'in aktardığı açıklamaya göre, Suriye hükümetinin, Halep'in doğu kesimlerinden ayrılmaya karar veren silahlı grup üyesi herkesin güvenliğini garanti ettiği belirtildi.

Tahliye işlemleri sürerken Rus askerlerin Halep'teki durumu kameralar ve insansız hava araçları ile izleyeceği de kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler