Kremlin'den Astana açıklaması: ABD'yi davet etmedik

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Astana'da yapılacak Suriye zirvesine ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın ekibinin davet edildiği iddialarını yalanladı.

Yayınlanma: 16.01.2017 - 17:55
Abone Ol google-news



Rusya ve Türkiye'nin garantörlüğünde Suriye'de hükümet ile bazı cihatçı gruplar arasında imzalanan ateşkes anlaşması çerçevesinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da 23 Ocak'ta bir zirve düzenlenmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana'daki görüşmelerde ABD'nin yanlarında olmasını istediklerini açıklamıştı.

Washington Post gazetesi ise Kremlin'in ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın ekibini Astana'ya davet ettiğini iddia etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Trump'ın temsilcilerinin Astana görüşmelerine davet edilip edilmediği yönündeki soruya "Hayır" cevabını verdi.Peskov, "Astana görüşmeleri için hazırlıklar devam ediyor. Bu zor bir süreç. Astana'nın, Cenevre gibi diğer formatların alternatifi değil tamamlayıcı bir parçası olduğu unutulmamalı. Bu aşamada söyleyebileceklerim bu kadar." dedi.

Kremlin'in Trump'ın ekibiyle irtibatı olmadığını dile getiren Peskov, Trump'ın yemin töreninden birkaç hafta sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bir araya geleceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Peskov, ayrıca ABD ile yaptırımların kaldırılması karşılığında nükleer silahların azaltılması şeklinde bir görüşme yürütmediklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler