Biletler de uçtu THY de

5 Şubat’taki Super Bowl finali ABD ekonomisine milyonlarca dolarlık katkı sağlayacak. THY de 30 saniyelik reklama 5 milyon dolar ödemişti.

Yayınlanma: 26.01.2017 - 19:29
Abone Ol google-news

Dünyanın gözü kulağı ABD’nin en büyük organizasyonu Amerikan Futbol Ligi (NFL) finali Super Bowl’da. Spor unsurunun yanı sıra şov ve ekonomik yönü ile ön plana çıkan bu final, Amerikan ekonomisine de milyonlarca dolarlık katkı sağlayacak.

Dünyanın en büyük organizasyonu olan Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) finali Super Bowl’da Atlanta Falcons ile New England Patriots takımları karşı karşıya gelecek. 5 Şubat’ta Teksas eyaletinin Houston kentindeki NRG Stadı’nda oynanacak 51. Super Bowl finalini statta 72 bin, TV’leri başından ise dünya genelinde 800 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. Statta jet sosyetenin yanı sıra ünlü sanatçı ve sporcuların da olması bekleniyor. Maç öncesi ABD Ulusal Marşı’nı ise Luke Bryan söyleyecek. Ulusal Futbol Konferansı (NFC) final mücadelesi sonucunda 1998 yılından beri ilk kez Super Bowl’a çıkma hakkı elde edilen Atlanta Falcons, sahasında Green Bay Packers’ı 44-21 yenerek final müsabakasına kalmayı hak kazandı. Amerikan Futbol Konferansı (AFC) finalinde ise, New England Patriots konuk ettiği Pittsburgh Steelers’ı 36-17 yenerek 2001’den bu yana 7’nci kez Super Bowl’da oynama hakkı kazandı.

Ekonomiye büyük katkı

Amerikan futbolu sevenlerin heyecanla beklediği 51. Super Bowl mücadelesinin ABD ekonomisine 20 milyar doların üstünde katkı sağlaması bekleniyor. 4 saat boyunca hayatı durdurması beklenen Super Bowl karşılaşması, başta perakende sektörü olmak üzere ülke ekonomisinde milyarlarca dolarlık hareketlilik yaşatacak. Maç saatinde barlarda içki tüketiminin tavan yapması bekleniyor. Uçuk bilet fiyatlarıyla dikkat çeken bu yılki Super Bowl finalinde bilet fiyatları 2 bin 850 ile 115 bin dolar (10 bin TL ile 439 bin TL arası) arasında değişiyor. Bugüne kadarki en pahalı bileti ise 20 bin 500 dolarla California’nın San Jose kentinden bir sporsever almıştı. New York’taki üç yıldızlı otellerde ise Super Bowl finali için ayrılan odaların en ucuzu 700 dolardan (2 bin 675 TL) başlıyor.

Milyon dolarlık reklam

Türk Hava Yolları’nın (THY), Amerikan televizyon tarihinin en çok izlenen programı olan Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) finali Super Bowl’da reklam filmi yayımlanacak. THY, Superbowl finalinde yayımlanması için Hollywood yıldızı Morgan Freeman’ın oynadığı bir reklam filmi çekti. THY 30 saniyelik reklam filmi için 5 milyon dolar ödeyecek.

Yıldızlar şovu

Super Bowl’un görsel bir şölen olması nedeniyle de büyük bir izleyici kitlesi bulunuyor. Dünyaca ünlü sanatçıların katıldığı organizasyona bu yıl sadece Lady Gaga ve Dj Diplo katılacak. Geçtiğimiz yıl maçın devre arasında Coldplay, Beyonce ve Bruno Mars gibi isimler sahneye çıkmış, Beyonce sahne şovunda ırk ayrımına karşı yaptığı portestoyla haftalarca ABD’nin gündeminde kalmıştı. Bu yılki karşılaşma, NFL ile anlaşmalı olan NBC, CBS, Fox, BBC ve Sky Sports’da canlı gösterilecek. Önceki yıl karşılaşmayı yayımlayan NBC yaklaşık 4.5 milyon dolar seviyesinde yayın hakkı satın almış, kanal reklam gelirlerinden yaklaşık 345 milyon dolar elde etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler