ABD'nin yaptırımlarına İran'dan misilleme: Füze atacaklar

ABD Savunma Bakanı James Mattis, terörizmin en büyük sponsorunun İran olduğunu ileri sürdü. İran ise bugün yapacağı Devrim Muhafızları tatbikatında yeni füze denemeleri gerçekleştireceğini duyurdu.

Yayınlanma: 04.02.2017 - 11:36
Abone Ol google-news

ABD ile İran arasında uygulanan karşılıklı yaptırım kararları giderek sertleşiyor. İran bugün yapacağı Devrim Muhafızları tatbikatında yeni füze denemeleri gerçekleştireceğini açıkladı.

Devrim Muhafızları'nın internet sitesindeki açıklamada, tatbikatta İran tarafından üretilen radar, füze ve siber savaş sistemlerinin yanı sıra komuta ve kontrol merkezlerinin kullanılacağı belirtildi. Tatbikatın, İran'ın, "tehditlere ve küçük düşürücü yaptırımlara" karşı hazır olduğunu göstermek için düzenlendiği ifade edildi.

İran'ın kuzeydoğusundaki eyaletlerden Semnan'da düzenlenecek tatbikatta, kısa menzilli füzeler deneneceği açıklandı.

ABD SAVUNMA BAKANI'NDAN İRAN'A AĞIR İTHAM

Japonya’da temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis ise "terörizmin en büyük sponsorunun İran" olduğunu söyledi.

Yurt dışına gerçekleştirdiği ilk seyahat turu kapsamında Güney Kore ziyaretini tamamlayarak Japonya’nın başkenti Tokyo’ya geçen Mattis, ev sahibi ülkenin hükümet yeklileriyle yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında İran’ı hedef aldı.

Mattis, "İran söz konusuysa; bu, dünyada terörizmin tek büyük devlet sponsorudur. Görmezden gelmenin faydası yok. Reddetmenin faydası yok" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı ayrıca, "Şu anda Ortadoğu’daki güçlerimizin sayısının arttırılması için herhangi bir gereklilik görmüyorum" dedi.

Irak ve Afganistan’ın işgalleri sırasında saha komutanlıkları yürütmüş olan eski general, kuvvet artırımı için her zaman kapasitelerinin olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler