ABD Başkanı Donald Trump'a bir kötü haber daha... Karar çıktı, Atatürk Havalimanı normale döndü

ABD'nin Seattle eyaletindeki bir yargıç, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 ülkeye getirdiği seyahat yasaklarını geçici olarak durdurdu.

Yayınlanma: 04.02.2017 - 15:40
Abone Ol google-news

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a bir kötü haber daha... ABD'nin Seattle eyaletindeki bir yargıç, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 ülkeye getirdiği yasakları geçici olarak durdurdu. Federal Yargıç James Robart'ın verdiği karar öncesinde ABD hükümetini savunan avukatlar eyaletlerin Donald Trump'ın başkanlık kararnamelerini engellemeye yetkisi olmadığını savunuyordu.

Geçici yasak, kararnameye karşı açılan dava sonuçlanana kadar yürürlükte kalacak.


BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ

Beyaz Saray, ABD'nin Seattle kentindeki federal bir yargıcın, Başkan Donald Trump'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşlarına getirdiği vize yasağını ülke genelinde geçici olarak durdurma kararı almasına tepki gösterdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, yazılı bir açıklama yaparak federal yargıç James Robart’ın kararını eleştirdi.

ABD Adalet Bakanlığının “mümkün olan en kısa sürede” Başkan Trump’ın kararnamesini tekrar uygulamaya çalışacağını belirten Spicer, açıklamada, “Başkanın emri ülkemizi korumayı hedefliyor ve anayasal yetkisi var. Başkanın Amerika halkını koruma sorumluluğu var.” ifadesine yer verdi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SORUN YAŞANMADI

ABD genelinde geçici olarak durdurulmasına karar vermesinin ardından geçen haftadan bugüne kadar Suriye, İran, Irak, Sudan, Yemen, Libya ve Somalili bazı yolculara Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye giden tarifeli seferlerde uygulanan giriş yasağı kaldırıldı. Bazı havayolu şirketlerinin Atatürk Havalimanı'ndan New York, Washington, San Fransisco ve Los Angeles'a düzenleyeceği seferleri için terminale gelen yolcuların bilet işlemleri yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler