Kıbrıs'ta kriz... Rum lider Anastasiadis 'söyleyecek bir şey yok' deyip toplantıyı terk etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bugün bir kez daha görüştü. Rum lideri Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin konuşması sırasında kapıyı çarpıp toplantıyı terk etti.

Yayınlanma: 16.02.2017 - 15:29
Abone Ol google-news

<video:677172>

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bugün yeniden bir araya geldi. Görüşme ara bölgede BM tesislerinde yapıldı. Liderler bugünkü görüşmede, Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararını ele aldı.

RUM LİDER KAPIYI ÇARPIP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Rum Lider Anastasiadis ile yaptığı kritik toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Akıncı, Rum lider Anastasiadis’in toplantıda sinirlenerek kapıyı çarpıp gittiğini açıkladı. Akıncı “Tüm müzakere sürecine kapıları kapatmak istemem ama bir çözüm tek taraflı gelmez, buna tüm tarafların hazır olması gerekir ve önceliklerini belirlemesi gerekir” dedi.

"Çözüm tek taraflı gelmez, buna tüm tarafların hazır olması ve önceliklerini belirlemesi gerekir”

Bugünkü görüşmeye, ENOSİS Plebisiti ile ilgili Rum Meclis kararının çıkardığı sıkıntıyı konuşmak için gidildiğini anımsatan Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin konuyu toparlayıp, Türk tarafının hassasiyeti karşısında Rum tarafının bir şeyler yapması gerektiğini söylerken, Rum liderin sinirlenerek "Söyleyecek bir şeyim yok” diyerek kapıyı sert bir şekilde kapatıp toplantıyı terk ettiğini söyledi.

Anastasiadis’in tavırlarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Akıncı, “Kendi eliyle oluşturduğu bu durumu düzelttiğinde çekip gittiği kapıyı açmak yine kendi elindedir” dedi. “Tüm müzakere sürecine kapıları kapatmak istemem ama bir çözüm tek taraflı gelmez, buna tüm tarafların hazır olması gerekir ve önceliklerini belirlemesi gerekir” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, önümüzdeki günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuyu değerlendireceklerini ifade etti.

Çavuşoğlu: Rum tarafı müzakere istiyorsa masaya dönmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs müzakere masasını terk etmesi üzerine konuştu. Çavuşoğlu, "Rum tarafının tavrı müzakereye ve adadaki sürece bakış açısını gösteriyor. Üstelik Rum parlamentosunun kabul ettiği 'Enosis' kararı Türkiye ve Kıbrıs Türkü için kabul edilemez bir karardır" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler