Ekvador, devlet başkanını seçmek için sandık başında

Latin Amerika ülkesi Ekvador'da halk, yeni devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

Yayınlanma: 19.02.2017 - 19:33
Abone Ol google-news

Sputnik'te yer alan habere göre, dört adayın yarıştığı seçimin ilk turunda 12 milyon kişinin oy kullanması bekleniyor. Yerel saatle sabah 7.00'de başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de sona erecek.

Seçim yarışının iktidar partisi adayı Lenin Moreno ile muhalif lider Guillermo Lasso arasında geçmesi bekleniyor.

Seçim öncesi son anketler, Moreno'nun oyların yüzde 28 ile 32'sini alarak yarışı önde götürdüğünü göstermişti. Anketlere göre Lasso'nun oy oranı yüzde 22 civarında.

Seçimi ilk turda kazanmak için adayların geçerli oyların en az yüzde 50'sini ya da en yakın rakibine 10 puan fark atarak yüzde 40'ını alması gerekiyor.

LASSO'DAN ASSANGE VAADİ

Adaylardan Lasso, seçim öncesi sosyal medyada paylaştığı mesajda, "İki seçeneğimiz var, aynılık veya değişim" ifadesini kullanmıştı.

Lasso, seçilmesi halinde 2012'de sığınma talebinin kabul edilmesinden bu yana İngiltere'deki Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı elçilikten çıkaracağını vaadetmişti.

İktidardaki sol partinin adayı Moreno ise Ekvador'un köklü değişikliğe ihtiyacı olmadığını, biraz gayrete ihtiyaç duyduğunu savunuyor.

1998'de vurulduğundan beri tekerlekli sandalyeye mahkum olan Moreno, 2007-2013 tarihleri arasında Devlet Başkanı Rafael Correa'nın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Kendisini '21. yüzyıl sosyalisti' olarak tanımlayan Correa, ilk kez 2006'da iktidara gelmiş, 2009'da ve 2013'te yeniden seçilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler