ABD'den Davutoğlu'na sert yanıt:
Kesinlikle hayır, nokta!

Washington yönetimi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House’un Türkiye’yi basın özgürlüğü konusunda 15 yıl sonra ilk kez ‘özgür değil’ kategorisine düşürmesi sonrası yaptığı “Bu bir algı operasyonu” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.05.2014 - 09:09
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Türkiye'ye dönük bir algı operasyonu yapılıyorsa hepimizin buna ortak tepki vermesi gerek" sözleri ABD'de yankı buldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, gündelik basın toplantısında Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun değerlendirmesi ile ilgili soruya verdiği yanıtta, "İnsanların Türkiye'ye yönelik algısını, bakışını Youtube'a yapılan engellemenin durdurulması, Twitter'ın bloke edilmemesi ile değişir. Asıl bu engellemeler başka yerlerdeki insanların, 'Hey bakın, Türkiye'de basın özgürlüğü sandığımız kadar da iyi değilmiş' diye düşünmelerine yol açıyor" diye konuştu.

"KESİNLİKLE HAYIR, NOKTA!"

Marie Harf, "Washington'da Türkiye'ye yönelik bir algı operasyonu var mı" sorusunu da "Kesinlikle hayır. Kesinlikle hayır, nokta!" diye yanıtladı. Özgürlük Evi'nin basın özgürlüğü raporunun, basın özgürlüğünün son on yılda dibe vurduğunu gösterdiğini belirten Harf, kendileri için önemli olan bu konunun olduğunu belirterek, "Bu salonda, basın özgürlüğüne gelen kısıtlamalar konusunda çok konuştuk. Rusya'da olsun, Venezüella'da olsun, yada Twitter ve Youtube ile ilgili Türkiye'de olsun. Bu konunun önemli olduğuna inanıyoruz, bu da çok açık" dedi.

Özgürlük Evi'nin raporunda yer alan öneri ve analizlerin bir bölümü ile aynı fikirde olduklarını belirten Harf, "Türkiye'de basın özgürlüğü konusundaki kaygılarımızı Türk yetkililere de ilettik. Sosyal medya sitelerinin açılması konusunda bunu yapmayı da sürdüreceğiz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler