Eurovision'a saatler kala korkutan patlama

Danimarka’da Eurovision müzik yarışmasının yapılacağı binanın yakınındaki patlama korkuttu.

Yayınlanma: 06.05.2014 - 15:00
Abone Ol google-news

Patlama ile birlikte yarışmanın yapılacağı binada ve yanındaki basın merkezinde bulunanlar bombalı bir saldırıda bulunulduğunu sandılar. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Binadan dışarı kaçanlar çok geçmeden patlamanın bir seyyar satış aracında meydana geldiğini öğrendiler. Patlama sırasında bir kişi yaralandı.

Müzik yarışmasının yapılacağı eski tersane binasının yakınındaki patlamanın hotdog satmakta olan bir seyyar araçta bulanan gaz tüpünden kaynaklandığı bildirildi. Patlama sırasında araçta bulunan satıcının yanarak yaralandığı ve tedavi için Kopenhag Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğünden Carsten Reenberg “Bildiğimiz tek şey, hot dog satan araçtaki gaz tüpünde patlamanın meydana geldiği ve bir kişinin hastaneye kaldırıldığı. Ancak kişinin sağlık durumu ve kimliği hakkında tam bilgi sahibi değiliz” dedi.

Bugün başlayacak olan yarışma nedeniyle gerek yarışmacılar gerekse basın mensuplarının bina içinde olmaları sayesinde başka yaralanan olmadığı bildirildi. Patlama nedeniyle hotdog aracından kopan parçaların 7-10 metre uzağa fırladığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler