ABD: Rus uçakları, YPG'yi vurdu

IŞİD karşıtı koalisyon yetkilisi ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği YPG'yi yanlışlıkla bombaladığını açıkladı.

Yayınlanma: 01.03.2017 - 21:38
Abone Ol google-news

Reuters'ta yer alan habere göre,  ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği YPG'yi yanlışlıkla bombaladığını açıkladı.

Korgeneral Townsend, yaptığı açıklamada Moskova'nın uyarılar üzerine Münbiç yakınlarındaki bölgeyi bombalamayı durdurduğunu belirtti:

"Çakışmayı önleme kanallarımızdan kısa sürede görüşme sağlanınca Moskova, bombalamayı durdurdu."

IŞİD’e karşı koalisyon yetkilisi ABD’li komutan Stephen Townsend, yaptığı açıklamada “Kürtlerin operasyona bir şekilde katılmasını bekliyorum” dedi.Townsend, söz konusu güçlerin Suriyeli yerel Kürtlerden oluşacağını belirtti.

Townsend ayrıca, Rakka operasyonu hakkında Türkiye ile görüştüklerini de ifade etti ve "Türklerle, Rakka operasyonunda ne şekilde yer alabilecekleri konusunda görüşmeler yürütüyoruz. Katılımın boyutu hakkında bir fikrim yok" İfadelerini kullandı.

RUSYA-ABD UÇUŞ GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI

Washington ve Moskova, 2015 yılının ekim ayında, iki ülkenin uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek amacıyla teknik bir anlaşma imzalamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, anlaşmanın Rus ve ABD'li hava güçlerinin Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önleyecek bir dizi kural ve sınırlama içerdiğini belirtiyor.

ABD'NİN İDDİASINA RUSYA'DAN YANIT

Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği Suriyeli güçleri yanlışlıkla bombaladığı iddiası, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından yalanlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler