Putin, Kadınlar Günü'nü şiir okuyarak kutladı

Dünya Kadınlar Günü’nü her yıl olduğu gibi televizyonlardan yayınlanan bir mesaj ile kutlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 ve 20. yüzyıl Rus edebiyatının önemli isimlerinden sembolist şair Konstantin Balmont’un bir şiirinden de alıntı yaptı.

Yayınlanma: 08.03.2017 - 15:10
Abone Ol google-news

Televizyonlarda yayınlanan 8 Mart mesajında, kadınların aileleri, çocukları ve torunları için gösterdiği özenin ‘tatil nedir bilmediğini’ belirten Putin, sputniknews'in haberine göre; “Bu tatil gününde bile kadınlar her şeye rağmen işleri peşinde koşuyor, her şeyi zamanında yapabiliyorlar. Bunların hepsini nasıl yapabildiğinizi sıklıkla düşünüyoruz” dedi.

“Fakat en önemlisi, sizi seviyor ve size değer veriyoruz” diye devam eden Putin, Konstantin Balmont’un şu dizelerini okudu: “Kadın, doğduğumuzda bizimledir / Kadın, son nefesimizde bizimledir / Kadın, savaştığımızda bayrağımız olur / Kadın, açılan gözlerimizin mutluluğudur.”

‘KADINDA ARADIĞIMIZ HER ŞEYİ BULURUZ’

Putin, “Kadında aradığımız her şeyi buluruz: Hem ilham hem de teselli. Bu dünyayı güzelliğiniz, yaşam enerjinizle dolduruyorsunuz” diye ekledi.

‘SEVDİĞİMİZ KADINLARIN DAHA SIK GÜLMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’

Erkeklerin, kadınların onların desteğine gereksinim duyduğunu her zaman hatırlayacağını söyleyen Putin, “Sevdiğimiz kadınların, ilgiyle çevrelenmeleri ve daha sık gülmeleri için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler