Almanya'dan Türkiye'ye 18 milyar liralık yaptırım sinyali

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya ve Hollanda ile yaşanan diplomatik krizin ardından, "Bu şartlar altında bu konuda çalışmaya devam etmek son derece zor" dedi. 2014-2020 arasında Türkiye'ye yaklaşık 4.5 milyar euroluk (18 milyar TL) kaynak aktarılması planlanıyordu.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 10:16
Abone Ol google-news

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, yaşanan diplomatik krizlerin ardından ekonomiyle ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Devlet Televizyonu 2. Kanalı ZDF’de bir programa katılan Schäuble, “Son yaşananlar ışığında Türkiye ile işbirliği ne derece mümkün? Şeklindeki bir soruya, Türkiye ile ekonomik işbirliği konusunda yoğun ve olumlu görüşmeler yaptıklarını, ancak bunun Die welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmadan önce olduğunu söyledi.

"NİHAT ZEYBEKCİ'YE SÖYLEYECEĞİM"

Türk mevkidaşı Nihat Zeybekçi ile önümüzdeki günlerde Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Baden Baden’de görüşeceğini belirten Schäuble, “Görüşmede bu şartlarda işbirliğinin sürmesinin oldukça zor olacağını söyleyeceğim “dedi.

Son dönemde Almanya, Hollanda ve Danimarka ile yaşanan toplantı krizinin Türkiye’nin çıkarına olmadığını da kaydeden Alman Ekonomi Bakanı Schäuble, “ Türkiye’nin, en az Avrupa ve bizim kadar işbirliğine ihtiyacı var. İstemezlerse bu işbirliği olmaz. Buna müsaade edemeyiz. Ancak, biz gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Hükümette bu konuda görüş birliği var. Biz sadece Türkiye’nin yeniden sağduyuya dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Schäuble, “Doğru mu anlıyorum, Yücel tutuklu kaldığı sürece ekonomik işbirliği olmaz mı diyorsunuz?” sorusuna, “Bu böyle olduğu sürece, biz yargıya müdahale etmek istemiyoruz ama, şu anda Türkiye, Türkiye’deki yetkililer işbirliğini artırma konusundaki temellere zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE 18 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AKTARILMASI PLANLANIYORDU

Türkiye, Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olarak her yıl AB bütçesinden değişen miktarlarda fon alıyor.
2014-2020 arasında Türkiye'ye yaklaşık 4.5 milyar euroluk (18 milyar TL) kaynak aktarılması planlanıyordu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler