Ve Almanya’dan da Türkiye'ye yasak açıklaması geldi

Alman siyaseti Türk siyasilerin seçim kampanyalarına yasak getirilip getirilmemesini tartışıyor. Başbakanlık Müşteşarı Altmaier, Türk siyasilere yönelik Hollanda'daki gibi bir yasağın ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 16:20
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Almanya’da da Türk siyasilere yönelik Hollanda’dakine benzer bir yasağın ihtimal dışı olmadığını ifade etti. Almanya Federal Cumhuriyeti’nin geçen 60 yıl içinde böyle bir durumdan her zaman kaçındığını ifade eden Altmaier, “Ancak bu gelecek için açık bir çek değil” dedi.

ZDF televizyonunun sabah programına katılan Altmaier, Alman yasalarının ihlal edilmesi veya “tamamen kabul edilmez şeyler” söylenmesinin kırmızı çizgileri olduğunu kaydetti.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; Altmaier, buna Türk siyasilerin Nazi karşılaştırmasının da dahil olduğunu vurguladı. Altmaier ancak bununla birlikte “kırmızı çizginin ne zaman aşıldığını söylemek konusunda çok dikkatli davrandığını” da sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı: Seçim kampanyası istemiyorum

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de Türk siyasilerin Almanya’da seçim kampanyası yapmasına karşı olduğunu söyledi. Bakan, ancak Hollanda’daki gibi bir seyahat yasağının ise akıllıca düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya’nın kamu televizyonu ARD’de dün akşam yayınlanan haber programına katılan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türk politikacıların Almanya’da seçim kampanyası düzenlemesine karşı olduğunu vurgulayarak “Bunu istemiyorum. Almanya’da Türk seçim mücadelesine yer yok” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler