YPG ile anlaştı haberlerine Rusya'dan yanıt

Reuters'ın iddiasına göre Rusya, YGP ile anlaştı. Anlaşmaya göre, Rusya, Suriye'nin kuzeyinde üs kurmasına izin verecek. Rusya Savunma Bakanlığı, YPG ile yapılan anlaşma çerçevesinde Afrin'de üs kurulacağına dair iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 17:03
Abone Ol google-news

Uluslararası haber ajansı Reuters, Rusya'nın YPG ile anlaştığını duyurdu. Reuters, iddiasını örgütün sözcüsüne dayandırdı. İddiaya göre anlaşma pazar günü sağlandı ve anlaşmanın bir parçası olarak Rus güçlerinin YPG'ye askeri eğitim vereceği ve YPG'nin üs kurmasına izin vereceği ifade edildi. Haberde, "Rusya ile terörle mücadele alanında işbirliği anlaşması imzaladıklarını" açıklayan YPG sözcüsü Redur Helil, anlaşma kapsamında Rusya'nın Afrin'de askeri varlığa sahip olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Rusya'dan Reuters'ın iddiasına yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama ile Rusya'nın Suriye'de yeni askeri üs kurma planı yapmadığını kaydetti. Bakanlık, YPG'lilerin eğitimi için Afrin'de askeri üs kurulacağına ilişkin bilgilerin doğruyu yansıtmadığını vurguladı.

Sputnik’in haberine göre, yapılan açıklamada; "Ateşkes ihlallerinin önlenmesi için, Halep'te Afrin yakınlarında Kürt birlikler ile Özgür Suriye Ordusu'nun karşı karşıya geldiği bölgede Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesi açılacak" ifadelerine yer verildi.

Hükümetten YPG-Rusya anlaşmasına ilişkin ilk açıklama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler