Atadığı yargıç Trump’a tepkili

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkedeki en hassas konularda son karar mercisi olan Yüksek Mahkeme’de boşalan yargıçlık koltuğu için aday gösterdiği Neil Gorsuch, Trump’ı eleştirdi.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 19:35
Abone Ol google-news

Senato’da adaylığının onaylanmasıyla ilgili oturumda konuşan Gorsuch, Trump’ın seyahat yasağı kararnamesiyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı veren federal yargıç James Robart’ı “sözde yargıç” diye nitelemesine “Sözlerini moral bozucu ve cesaret kırıcı buldum” tepkisini gösterdi.

Demokrat senatör Patrick Leahy’nin Başkan’ın ulusal güvenlik, işkence, gözetleme gibi konularda dokunulmazlıkla hareket edip edemeyeceği sorusu üzerine Gorsuch, “Bu ülkede kimse kanunun üstünde değildir ve bu ABD Başkanı’nı da kapsıyor” dedi. Kendini Trump’ın, bir partinin ya da çıkar gruplarının aracı olarak görüp görmediği sorusuna “kimseye bağımlı olmadığı” ve “yasalar temelinde herhangi bir partinin leh ya da aleyhinde karar almakta zorlanmayacağı” yanıtını veren Gorsuch “örneğin kürtaj konusunda nasıl karar alacağı hususunda ne Trump’a ne de başkasına söz verebileceğini” söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler