Trump NATO zirvesine katılacak

ABD’nin Phoenix kentinde bilboarda asılan Karen Fiorita imzalı resimde Trump patlayan atom bombaları ve gamalı haça dönen dolar işaretleri arasında görülüyor.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 19:36
Abone Ol google-news

Kampanya döneminden beri eleştirdiği NATO’dan çıkmaktan bile söz eden ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa’ya ilk ziyaretini NATO için yapacak. 25 Mayıs’ta Brüksel’deki NATO liderler zirvesine katılacak.

Trump’ın “NATO mevkidaşlarıyla görüşmek ve terörizmle savaşta NATO’nun rolü ve sorumlulukların paylaşılması başta olmak üzere ittifak için önemli konuları tartışmak için sabırsızlandığı” açıklandı. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un 5-6 Nisan’da Brüksel’de düzenlenecek olan NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılmayacağının açıklanmasının ardından gelen tepkiler üzerine Dişişleri, Tillerson’un da katılabilmesi için başka bir tarihe alınmasını teklif etti. Sözcü Mark Toner, Tillerson’ın’ın katılmamasının ABD’nin NATO’ya desteğinin sallantıda olduğu anlamına gelip gelmediğine ilişkin soruya “ABD NATO’ya bağlılığını yüzde yüz sürdürmektedir” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler