Rıza Sarraf'ın iki flaş 'transfer'ine savcılıktan itiraz

New York'ta tutuklu yargılanan Rıza Sarraf, ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanlarından Michael Mukasey'i avukat olarak savunma ekibine kattı. Savcılık, Sarraf'ın iki yeni avukatın davadan azlini istedi.

Yayınlanma: 28.03.2017 - 08:50
Abone Ol google-news

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarıyla New York'ta tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf, ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanlarından Michael Mukasey'i avukat olarak savunma ekibine kattı.

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bahara'nın, istifa etmediği için görevden alınmasının ardından vekaleten bu göreve getirilen Joon Kim, davaya bakan Yargıç Richard Berman'a sunduğu dilekçede, Giuliani ve Mukasey'in, Rıza Sarraf'ın avukatları olarak savunma takımına katıldıklarını belirtti. Rıza Sarraf'ın avukatlarından Benjamin Brafman, Giuliani ve Mukasey'in duruşmalara katılmayacaklarını ancak konunun hukuksal ve yasal yönleri üzerinde çalışacaklarını söyledi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Manhattan Savcısı Joon Kim, eyalet yargıcına gönderdiği dilekçede, Sarraf'ın çıkarları için kullandığı iddia edilen en az 8 bankanın, Giuliani ve Mukasey'in bağlı bulunduğu hukuk bürolarının geçmiş ya da şu anki müvekkilleri olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Sarraf'ın yeni avukatlarıyla ilişkilerinin yeni bir celsede görülmesi gerektiği bildiren savcı, Sarraf'ın yeni avukatlarının çıkar çatışmasına neden olabileceğini savunarak, avukatların davadan azlini istedi.

75 YIL İSTENİYOR

Geçen yıl Mart ayında Miami'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Rıza Sarraf, halen New York Metropolitan Cezaevinde yatıyor. Sarraf hakkında 75 yıl hapis cezası isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler