Ruhani'den Esad sorusuna sürpriz yanıt: Reform gerekli

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Esad'ın başında olduğu Suriye devletinde reform yapılması gerektiğini söyledi. ABD’nin Suriye’ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “ABD'nin Suriye'ye saldırması yanlıştı. Tekrarı çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir” diye konuştu.

Yayınlanma: 10.04.2017 - 20:31
Abone Ol google-news

Ruhani, başkent Tahran'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan İran seçimleri ve bölgesel konularla ilgili soruları cevapladı.

 ''SURİYE'DE REFORM GEREKLİ''

Esad yönetimine desteğiyle bilinen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Esad sorusu üzerine ''Suriye'de reform gerekli'' dedi. "Suriye'de kimyasal silah kullanılması ve İran'ın Esad'ı desteklemesi dünyadaki hassasiyeti artırdı. İran'ın Suriye politikasını değiştirmesi düşünülüyor mu?" sorusuna karşılık Ruhani, "Batı teröristlere destek vermeye son vermelidir. Elbette Suriye devletinde reformlar yapılması da gerekmektedir" dedi.

 ''ABD'NİN SALDIRISI YANLIŞ''

İran Cumhurbaşkanı, Esad rejiminin kimyasal silah saldırısının ardından ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasına ilişkin ise "ABD'nin Suriye'ye saldırması yanlıştı. Bu ilk defa gerçekleşti. Tekrarı çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler