Erdoğan-Trump görüşmesinin detayları: Sessiz kalamayız

ABD Başkanı Donald Trump referandum için Erdoğan'a tebrik telefonu açtı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Trump, Suriye'de gerçekleştirilen hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için teşekkür ederek, "Suriye'nin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" dedi.

Yayınlanma: 17.04.2017 - 22:55
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye'de gerçekleştirilen hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için Erdoğan'a teşekkür eden Trump, "Suriye'nin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" dedi. ABD Başkanı Trump, ayrıca "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 16 Nisan referandumuyla ilgili tebrik etmek için aradığını söyledi. Erdoğan'ın iyi bir kampanya yürüttüğünü ve birçok ile gittiğini hatırlatan Trump, kampanya  sürecini bizzat yakinen takip ettiğini dile getirdi. ABD Başkanı Trump, "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" dedi.

"SESSİZ KALAMAYIZ"

Suriye'de gerçekleştirilen hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için teşekkür eden Trump, "Suriye'nin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de konvansiyonel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğünü hatırlatması üzerine ise Trump, buna katılarak, özellikle varil bombaları konusunu dile getirdi. ABD Başkanı Trump, ayrıca Suriye, Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler