Hunko: Fotoğraf eski, PKK yandaşı değilim

Hükümet tarafından hedefe oturtulan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Alman Milletvekili Andrej Hunko, elindeki PKK bayrağı ile ilgili eleştirilere, “Bu fotoğraflar yıllar öncesine, 2014’e ait.

Yayınlanma: 19.04.2017 - 20:21
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hükümet tarafından hedefe oturtulan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Alman Milletvekili Andrej Hunko, elindeki PKK bayrağı ile ilgili eleştirilere, “Bu fotoğraflar yıllar öncesine, 2014’e ait. İktidar partisinin PKK’ya silah yollamak istemesi üzerine Köln’de, 2014’te karşı çıktığımız bir kampanyadan. Ben o kampanyada PKK’ya Almanya’nın silah göndermesi teklifine karşı çıkarken Almanya’da yasaklı sembollerin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunuyordum” yanıtını verdi.

Türkiye’nin üyesi olduğu ve imzaladığı sözleşmeler ışığında davet ettiği AGİT ve AKPM’den gelen yaklaşık 60 kişilik gözlemci heyetine yönelik linç kampanyasında hedefe kurum olarak AGİT yerleştirilirken, suçlanan kişiler ise AKPM temsilcileriydi. Ankara’nın AGİT ile AKPM heyeti arasındaki ayrımı bilinçli olarak yaptığı belirtilirken, AKPM’nin heyet Başkanı Romanyalı Cezar Florin Preda’nın iktidar partisi AKP lehine tezlerinin de gözlemciler arasında tartışma yarattığı öğrenildi.

AGİT’in Sınırlı Referandum Gözlem Heyeti (DKİHB) Türk hükümeti tarafından davet edilirken, AKPM heyeti ise Türkiye’de halen yürürlükte olan güçler ayrılığı ilkesi doğrultusunda Meclis tarafından davet edildi.

Hükümetin yayın organı olarak görev yapan gazetelerin dün manşetlerine taşıdığı Hunko ise Cumhuriyet’e konuştu: “PKK sempatizanı değilim, barışçıl demokrasiden yanayım; HDP’nin siyasi çizgisinde bir kişiyim. Elbette siyasi görüşlerim var; solcuyum. Benim partim, Birleşik Avrupa Solu, Yezidilere Irak’ta Sincar’da IŞİD saldırdığında, Alman iktidar partisinin silah gönderme girişimine karşı çıktı. O fotoğraf Köln’de çekildi. Biz o fotoğraf sırasında Yezidi’lere ve PKK’ya daha fazla silah gönderilmesine karşı çıkıyorduk. Aynı zamanda Almanya’daki siyasi yasaklı sembolleri de eleştiriyorduk. PKK’nın bayrağı da dahil yasaklı sembollerin kaldırılmasını istiyorduk. Ben Güneydoğu’ya gözlem için gitmeden önce güvenlik uyarısı aldım, ona rağmen gittik. Ama bu fotoğraf Ankara’nın çok önceden elindeydi. Özellikle rapor yayınlandıktan sonra, raporu gölgelemek için çıkarttılar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler