Mühürsüz referandum NYT'de alay konusu oldu

The New York Times'in okuyucularının dünyadaki gelişmeleri ne kadar takip ettiklerini ölçtüğü ‘Uluslararası haber testi’nde, Türkiye'deki referandumda yaşanan ihlallere yer verildi.

Yayınlanma: 25.04.2017 - 09:35
Abone Ol google-news

16 Nisan referandumunda yapılan usulsüzlükler The New York Times’da alay konusu oldu.

 The New York Times, hazırladığı ‘Uluslararası haber testi’ ile okuyucularının dünyadaki gelişmeleri ne kadar takip ettiklerini ölçtü.

Testte Türkiye’yle ilgili bir soruya da yer veren gazete, Anayasa değişikliğinin ‘çok az bir farkla’ kabul edildiğinin vurgulayarak, referandumda yaşanan usulsüzlükleri gösteren videoları sordu.

Testte Türkiye ile ilgili soru şu şekilde:

'Cumhurbaşkanının çok geniş yetkiler veren anayasa değişikliği az bir farkla kabul edildi. Referandum sürecinde yapılan usulsüzlüklerin kanıtı olduğu ifade edilen çok sayıda video sosyal medyada paylaşıldı. Bu videolar neyi gösteriyordu?'

 Soruya yanıt olarak 4 seçenek verildi.

 Şeçenekler şu şekilde sıralanıyor:

 -Köyün muhtarının dört oy pusulasını sandığa doldurduğunu

 -Bir kişinin çok sayıda pusulaya 'evet' işaretlediğini

 -Bir sandık görevlisinin oylama bittikten sonra oy pusulalarını mühürlediğini

 -Yukarıdakilerin hepsi

 Test cevaplandırıldığında ise doğru seçeneğin 'hepsi' şıkkı olduğu görülüyor.

Testte Türkiye ile beraber, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin nükleer denemeleri, Fransa’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimleri, Venezuela’daki protestolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kore Yarımadası’na donanma gönderilmesiyle ilgili söylediği yalan, İngiltere’deki erken seçim kararı, ABD’nin Afganistan bombardımanı, Kanada'nın doğusundan geçen ‘Buz dağı sokağı’na ilişkin sorular yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler