Venezuela ayrılıyor! Devlet Başkanı talimat verdi: Derhal çekilin

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin Amerikan Devletleri Örgütünden derhal çekilmesi için talimat verdi. Ülkede protestolarsa tüm hızıyla devam ediyor. Savaş alanına dönen sokaklarda ölü sayısı 26'ya yükseldi. 400 de yaralı var.

Yayınlanma: 27.04.2017 - 11:39
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez'in de işaret ettiği OAS üyeliğinden çekilme konusunda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Maduro, "Devlet Başkanı olarak, anayasanın bana tanıdığı özel yetkilerimi kullanarak Venezuela'nın Amerikan Devletleri Örgütünden derhal çekilmesi talimatını verdim." ifadesini kullandı.

Maduro, "Venezuela'ya karşı uygulanan müdahaleci planın" boşa çıkarılması için dünya ve Amerika halklarından anlayış ve dayanışma beklediğini vurguladı.

Halkına birlik ve beraberlik mesajı veren Maduro, "Meşruiyetin ihlali ve müdahaleci suistimaller yetti artık. Hiç kimse bizi gerçek bağımsızlık yolundan döndüremez. Venezuela'nın bağımsızlık ve barış için verdiği bu mücadelede sivil ve asker herkesin birlikte mücadele etmesini diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

OAS elçilerinin, bugün Meksika, Brezilya, ABD ve diğer 13 ülkenin Venezuela'daki durumu ele almak üzere olağanüstü dışişleri bakanları toplantısı yapılması teklifini görüşmek üzere bir araya gelmesi planlanıyor.

PROTESTOLARDA 26 KİŞİ ÖLDÜ, 400 YARALI VAR

Bu arada, 4'üncü haftasına giren hükümet karşıtı gösterilerde  ölenlerin sayısının yükseldiği duyuruldu. Başsavcı Luisa Ortega Diaz,  gösterilerde 26 kişinin yaşamını yitirdiğini, 400'den fazla kişinin  yaralandığını, yaklaşık bin 300 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

OAS'tan, kurulduğu 1948 yılından bu yana ayrılan üye olmadı. 35 üyesi  bulunan örgütten ayrılmak isteyen ülkeler için nasıl bir süreç izleneceği  konusunda belirsizlik bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler