Macron'un üvey kızı, annesiyle Macron arasındaki yaş farkının medyada konu edilmesine tepki gösterdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un üvey kızı Tiphaine Auziere, Macron ile annesi Brigitte Trogneux arasındaki yaş farkının sıkça gündeme getirilip eleştirilmesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 16.05.2017 - 09:35
Abone Ol google-news

BFM televizyon kanalında katıldığı programda, Macron ve kendisinden 24 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux'nün evliliklerinin medyada ve sosyal medyada konu edilmesine karşı olduğunu ifade etti.

'BU TİP SALDIRILAR ERKEK POLİTİKACI VEYA KADIN POLİTİKACININ ERKEK SEVGİLİSİNE YAPILMAZDI'

Sputnik Türkiye'nin haberine göre sözlü saldırılarda bulunanlara prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Auziere, bunun yaş ayrımcılığı ve cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Emmanuel Macron - Brigitte Trogneux
Auziere, "Günümüz Fransa'sında, yaşla ilgili bu tip saldırılar bir erkek politikacıya veya kadın bir politikacının erkek sevgilisine yapılmazdı. Dolayısıyla çok fazla kıskançlık yapılıyor ve bunlar tamamen uygunsuz şeyler" dedi. Macron'un 'En Marche' (Yürüyüş) hareketinden milletvekili adayı da olan 32 yaşındaki Auziere, halkın ise olaya tam tersi yönde baktığını ifade ederek, "Brigitte'in yaptıklarına, işine, ilgisine hayran olanlar da var" ifadelerini kullandı.

SEVGİLİSİ VEYA EŞİNDEN KÜÇÜK İLK CUMHURBAŞKANI

Çikolata atölyesi bulunan bir aileden gelen Brigitte Trogneux'nün önceki evliliğinden biri erkek ikisi kız üç çocuğu bulunuyor. Emmanuel Macron'un eşine 15 yaşındayken aşık olması ve evlilikleri, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde sıkça gündeme getirilmiş, Brigitte Trogneux'nün yaşı Fransa'da pek çok karikatüre de konu olmuştu.

Çift, Macron 30 yaşına geldiğinde 2007 yılında evlenmişti. Fransa'nın 8. Cumhurbaşkanı olan Macron, Beşinci Cumhuriyet'te sevgilisi veya eşinden küçük ilk cumhurbaşkanı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler