Suudi Arabistan ile ilişkileri bozulan Katar'dan İran açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Katar Emiri Temim bin Hamad el-Sani’nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Yayınlanma: 28.05.2017 - 21:50
Abone Ol google-news


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Katar Emiri Temim bin Hamad el-Sani’nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.
 
İran merkezli Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, Hasan Ruhani, İran’ın özellikle Katar gibi komşu ülkeleri ile ilişkilerini artırmak istediğini belirterek, “Bizim dış politikadaki temel ilkemiz özellikle körfez ülkeleri ilişkilerimizi artırmak ve var olan sorunları bertaraf ederek kardeşlik hukukunu geliştirmektir” ifadelerini kullandı.
 
Haberde, bölgede yaşanan tüm sorunların karşılıklı müzakere ve diplomasi ile çözülmesi gerektiğini kaydeden Ruhani’nin, İran’ın buna hazır olduğunu belirterek, “Biz farklı mezhep ve görüşlerden müteşekkil İslam Dünyasının kardeşlik hukuku üzerinden barış ve müzakere yolu ile bir araya gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandığı bildirildi.
 
“Teröre karşı birlikte hareket edilmeli”
 
Ruhani’nin ayrıca, “Bölgede var olan terörizm tüm ülkeleri tehdit etmektedir. Ve terör ile mücadele ise birlikte hareket edilerek çözüme varabilir” şeklinde konuştuğu belirtildi.
 
Katar Emiri Temim bin Hamad el-Sani’nin ise Hasan Ruhani’yi Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yeniden kazanmasından dolayı tebrik ettiği, Katar-İran ilişkilerinin geliştirilmesinde hiçbir engelin olmadığı ve ikili ilişkilerin daha ileriye taşımak istediklerini vurguladığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler