Trump soruşturuluyor... Süreç ABD Başkanı’nın azledilmesine varabilir

ABD Başkanı Donald Trump hakkında adaletin işleyişini engellediği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 15.06.2017 - 22:32
Abone Ol google-news

Rusya’nın ABD başkanlık seçimine müdahale ettiği ve Başkan Donald Trump’ın ekibiyle bağlantıları olduğu iddiaları hakkında açılan soruşturma kapsamında Trump’ın adaleti engelleyip engellemediğinin de soruşturulduğu ileri sürüldü. Adaleti engellediğinin kanıtlanması ABD Başkanı’nın azliyle sonuçlanabilir.

İlk olarak Washington Post (WP), Rusya soruşturmasının başına getirilen eski FBI Başkanı Robert Mueller’in, Trump’ı adaleti engellediği olasılığı üzerinden soruşturduğunu duyurdu. Gazeteye konuşan 5 kaynak, Mueller’in ekibi tarafından sorgulanmayı kabul eden yetkililer arasında üst düzey istihbaratçıların da olduğunu belirtti. Ulusal İstihbarat Başkanı Daniel Coats, Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Başkanı amiral Mike Rogers ve kısa süre önce görevden ayrılan yardımcısı Richard Ledgett’ın isimlerini verdi.

New York Times da bir istihbarat yetkilisine dayanarak Mueller’in ofisinin NSA’dan bazı belgeler talep ettiğini duyurdu. Bunlar, Rusya’nın seçime müdahalesi ve Trump’ın ekibinin Rusya ile gizli anlaşma yaptığı iddialarıyla, hakkında NSA’nın Trump yönetimiyle girdiği “etkileşime” dair belgeler. Trump’ın Rusya soruştumasını yönetirken FBI Başkanı görevinden aldığı James Comey’nin Senato’da ifade vermesinden beri Trump’a yönelik adaleti engellediği iddiaları daha yüksek sesle dile getiriliyor. Zira Comey, Trump’ın kendisinden biat ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın kapatılmasını istediğini savunmuştu. Trump’ın Flynn soruşturmasının kapatılması için Coats ve Rogers’dan Comey’ye baskı yapmalarını talep ettiği iddiaları da basına yansımıştı.

Trump: Düzmece, cadı avı

Trump’a görüşmelerinde şahsen soruşturulmadığı bilgisini ilettiğini belirten Comey’nin ifadesinin ardından soruşturmanın merkezi kaymış ve Trump’ı da içine almış gözüküyor. Haberlere Twitter’dan tepki gösteren Trump ise “Rusya hikayesinde düzmece bir gizli anlaşma uydurdular, sıfır kanıt buldular, o yüzden şimdi düzmece bir hikaye üzerinden adaleti engelleme çıkardılar. Hoş” diye yazarak şöyle devam etti: “Amerikan siyasi tarihinin bir seferdeki en büyük CADI AVINA tanıklık ediyorsunuz!” Kişisel avukatı Marc Kasowitz, sızan haberin gerisinde FBI’ın olduğunu söyleyip sızıntıyı “rezillik, yasadışı” diye niteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler